Ook voor probleemgedrag van u hond kunt u bij mij terecht. Wat is probleemgedrag, in ieder geval gedrag van een hond dat de eigenaar als een probleem ervaart. Daar zou trekken aan de lijn ook onder kunnen vallen, maar dat is met een goede coaching & training zo te verhelpen.

Probleemgedrag is veelal wat complexer en vaak komt de eigenaar er zelf of met behulp van een trainer niet meer uit. Dan biedt gedragstherapie uitkomst.

Enkele voorbeelden:

  • angst voor (vreemde) mensen, bezoek of geluiden
  • onzindelijkheid;
  • agressie naar mensen, soortgenoten of andere dieren;
  • onhandelbaarheid (dit gaat wet verder dan het niet opvolgen van een commando);
  • niet alleen thuis kunnen zijn.

Als er geen professionele aandacht wordt besteed aan dit soort gedragingen, zal het verergeren. Dan komt er een moment dat u geen plezier meer beleeft aan het samenleven met uw hond.

Wat doe ik voor u als u mij consulteert als gedragstherapeut. Allereerst ontvangt u van mij een uitgebreide vragenlijst. Aan de hand van deze lijst maak ik een zogenaamde gedragsstatus op. Daarna plan ik een 1e consult met u. Tijdens dit 1e consult vullen wij gezamenlijk de gedragsstatus aan en zal ik in voorkomend geval een gedragstest bij uw hond afnemen. Tijdens deze test observeer ik uw hond en analyseer het gedrag op dat moment. Met behulp van de gedragsstatus en het 1e consult, stel ik vast wat uw hond motiveert om het probleemgedrag uit te voeren. Aan de hand daarvan stel ik een diagnose en krijgt u een advies. In dit advies beschrijf ik de therapiemethode die u met uw hond moet uit gaan voeren. Hierbij krijgt u van mij begeleiding.

Waarom moet u voor mij kiezen, wat is de meerwaarde van een gecertificeerd gedragstherapeut. Ik heb als gecertificeerd gedragstherapeut kennis van de ethologie, het gedrag van honden en van de diverse therapiemethoden en weet deze op de juiste wijze toe te passen. Als ik het probleemgedrag analyseer weeg ik motivatie, karakter, omstandigheden en leerprocessen zorgvuldig mee en kom op die manier tot een juiste diagnose en een voor u en uw hond passend advies.

De titel “hondengedragstherapeut” is niet beschermd, ieder kan zich zo noemen. Afgeleiden worden ook nogal eens gebruikt, hondenfluisteraar, gedragsadviseur, gedragsdeskundige. Er is altijd wel iemand die beweert dat hij of zij uw hond wel even van het gedragsprobleem afhelpt. Er zijn meer dan 2 miljoen hondenbezitters, die, vaak goed bedoelt, denken deskundig te zijn.